Lite nytt

Var tvungen att byta bild , var så olikt mig på den andra...

Lugn helg... ännu så länge =)

Nyårsaftonsmorgon... kom nyss hem från jobbet. Har av verkar min natthelg nu , det har varit en lugn helg på jobbet. Alla har mått bra...förhållandevis iaf , och då får man ju vara glad för deras skull. Tänder ljus i dag för alla ensamma och alla andra utsatta på nåt vis. Det finns så många som inte har nån och då menar jag verkligen INGEN... och det finns så många som bara har parkbänkar , trappuppgångar och härbärgen. Det finns så många tragiska öden , så många barn som borde få ha det bättre... Tänder ljus till er alla där ute
                        image210
Vad ska jag göra då i kväll när jag är ledig och det är nyårsafton och allt då ? Jo , det blir middag hos mamma och pappa för mig och "särbon" ( hihi , kul ord ). Tar väl nån stänkare och så =) kan jag tro...
Fööör... äre fest så äre , eller hur

Gott nytt år till er alla

image203image202
Gott nytt år önskar jag till alla mina vänner. Hoppas att det nya året ska bli bra... själv ser jag fram emot ett nytt år med nya tag på många plan. Hälsa , träning och kul ska vara i fokus för mig i år...
image205image208
Var försiktiga med smällarna nu... och då tänker jag särskilt på en person som jag har hört via ryktesvägen att han tycker väldigt mycket om smällare och bomber av olika slag , DU vet väl själv vem du är =) Take it easy...

image209


ljusare tider ... nya tag =)

Gud vad skönt , nu går det mot ljusare tider , vad härligt ... tycker redan man kan ana skillnad. Eller är det bara inbillning. Vet inte riktigt men det spelar ingen roll , huvudsaken att det går mot rätt håll. Jag känner mig så pigg och sugen på att ta nya tag med träning och så... Så nu jäklar alltså !!! Nu ska det bli långa promenader och Helex så det står härliga om det =) Hoppas jag inte tar i för mycket nu men det är så jag känner just nu iaf .
image200

Så här såg det ut här i förrigår , inte kan man väl tro att det är december heller ?

image201


Nytt försök med bilder !! =)

Ja så har jag minskat alla mina bilder i paint , få se nu då om det går bättre att ladda ner dom.
image173                         

Det här gick ju alldeles utmärkt !!!!

image199


lyckades ändå

image171
image172
Ja det gick ju att få in bilderna , men det krävs tålamod !! Det tog en väldig tid för bildformatet är så stort. Jag får göra som Jonas sa , försöka att ändra på det !! Återkommer =)

Helvetes jäkla skit !!

DET GÅR INTE ATT LADDA NER BILDERNA JAG KNÄPPT , VAD BEROR DET PÅ ?? KAN NÅN SVARA MIG PÅ DET , TÄNKTE JU LADDA NER LITE JULBILDER =(((((((((

Jag måste ha varit väldigt snäll !

Eller så beror det på att jag faktiskt har världens snällaste barn !! Kan ni tänka er ... jag fick en digitalkamera i julklapp av de kära små liven , dom är så snälla så det finns inte snällare !!
Nu hade jag tänkt att lägga in en bild på den här då men det funkade inte , GRRRR
I alla fall ¨så vill jag tacka alla som var med i går för en trevlig jul , det var en lugn jul men roligt med mycket folk och så är det ju så roligt med barn. Vi hade turen i år att få ha med oss Stefans lilla Malin. Så då fick vi ju besök av Tomten också och det är ju några år sedan sist.
        
image170
Ha en god fortsättning önskar jag er alla !



God jul

Så var det julaftonsmorgon då , denna stora dag som vi längtat till stora som små. Kulmen på hela decembers uppladdning. Vad händer då i dag... ja jultomten ska komma till oss i år och det är några år sen nu så det ska ju bli trevligt att träffa han. Vi ska hälsa på hos Jens på fm och sedan blir det julbordet hos mamma och pappa som vanligt. Så i går gjorde vi allt som går att förberdeda. Mamma gjorde i ordning kalvsyltan , jansson , timbaler och säkert en hel del mer . Jag gjorde omelett och bakade bröd. Brödet har jag aldrig bakat förut så jag hoppas att det blev ok.
Nu ska jag gå och göra i ordning julfrukost för Linda ska i väg och jobba.
image169

lite från gårdagen och julhälsningar !!!!!!

Det är så himla typiskt.... I går när vi äntligen skulle masa oss i väg på Stadshuset och gå på After Work, då var det inget. Gissa varför man inte blev förvånad !! Vi som hade planerat att vi skulle ha en mysdag på stan och sedan avsluta med att gå på Stadshuset och sitta där och äta och ta ett glas vin. Så blev det alltså inte , fast vi var ju på stan iaf. Men äta det fick vi ta och göra hemma, vi köpte med oss mat från blåkiosken och det är ju så himla gott alltså , så god mat fick vi iaf.
Annars går livet sin gilla gång , förkylningen börjar ge med sig och jag känner mig piggare.
image166Eftersom jag inte skickar julkort så ska jag passa på att skicka en lite julhälsning här till alla mina läsare. Då vill jag skicka en till min syster Marie som har gjort det bra och tagit sig ur( vad vet hon själv ) , och blivit glad och lycklig. Det är inte det lättaste efter så lång tid. Och sen vill jag då skicka en till Stefan som har gjort min syster lycklig... ta väl hand om henne !!!!
Sedan vill jag skicka en julhälsning till Anna , mitt kära barn , - Du är så söt och gullig och jag älskar dig av hela mitt hjärta. Därefter kommer en julhälsning till Cristian som är den bästa kille Anna någonsin kunnat träffa , - Du är så lugn och fin och trygg och stabil - precis vad som Anna behöver.
Sen kommer självklart en julhälsning till mitt andra kära barn - Linda som är pigg och glad och livar upp min vardag - dig älskar jag också av hela mitt hjärta. Och sedan tänker jag på Jonas som är långt i från oss och inte kan komma hit och fira jul , gud vad synd , vi hade verkligen velat ha dig här !! - han måste vara killen som alla tjejer drömmer om , pigg och glad och det händer roliga saker i hans närvaro , kan tänka mig att det borde passa Linda ypperligt... ni är lite likt varandra tycker jag.
Sen kommer en julhälsning till min mamma och pappa som ALLTID ställer upp och jag vet inte hur jag skulle ha klarat mitt liv utan er - och då menar jag mitt vuxna liv. Jag hade aldrig kunnat få bättre föräldrar.
Sen vill jag skicka en julhälsning till Markus som är en glad och go kille - jag önskar dig allt gott i livet. Stor kram !
Och så är det Malin och Stefan som ska ha en julhälsning och stora julkramar. Ni är ett störtskönt par och ni passar så himla bra ihop. Hoppas man får ses lite mer framöver för det är så roligt att träffa er.
Nu har jag skicka till mina närmaste i min släkt och då återstår ju att önska God Jul till alla andra :
- Alla mina arbetskamrater - har inte kunnat haft bättre.
- Till er i " Syjuntan " - det är härligt att träffa er och prata och dricka kaffe en par ggr i månaden.
- Till Pia , min barndomskamrat... Min bästa kamrat faktiskt även om vi träffs sporadiskt !!
- Till alla andra som jag inte nämt
Och sist men absolut inte minst till DANNE som har varit min följeslagare nu i några år - du är så lugn och snäll och behaglig - Många stora julpussar och kramar till dig min älskling. 
  image167   image168

Jobbigt

Gud vad jobbigt det är när folk måste argumentera kors och tvärs och hit och dit när man råkar säga nåt...
image165

Good morning

image163God morgon alla bloggläsare. I dag valde jag att lägga in en bild på en tamiller för jag hittade denna sötnos på en hemsida om illrar. Dessa små sötnosar verkar vara så mysiga men ganska busiga tydligen. Undra vad katterna skulle göra om man kom hem med en sån här , antagligen skulle dom halshugga den =(
Dagen i dag ser ut som sådan : Krya på mig , känner mig piggare idag =)
                                                           Koka senap 
                                                           Anna kommer på middag : Tacos ( Crille stackarn , han ska på julbord !! )

image164

Längtar till Hårte

Hittade lite bilder på nätet från mitt kära Hårte , och några från Mellanfjärden också.
image157
 Hårte gamla hamn^
image158 
Hårte nya hamn ^
image159
Koharet ^
image160
Gammal bild Mellanfjärden ^
image161
Hårte ny hamnen ^

Härliga kort , ja nu längtar jag verkligen tills det blir sommar och jag får vara i mitt kära Hårte. Här har jag varit sen jag var liten och här är min mamma född och mer eller mindre också uppväxt. Mina barn har också varit i Hårte hela sina liv och jag hoppas och tror att det är en tradition som ska fortsätta.
Ha re bra bloggers !!
image162

Långa , tråkiga dagar...

Nu har jag varit sjuk sen i torsdags och det börjar kännas rätt träligt. I dag känner jag mig faktiskt bättre iaf så jag tog en prommis med Pia , men efter det så kände jag mig helt slut och inte alls bra. Så det blir till att vila från jobbet en till dag. Det är lika bra det  för det är ingen som tackar en för att man går och jobbar halvdålig , det har jag lovat mig själv att jag ska sluta med. Man bara sliter ut sig i förväg. Men det sitter hårt i ryggmärgen att man ska jobba till varje pris... jag hade nästan glömt att jag lovat mig själv att sluta med det , men min kära arbetskamrat Katarina fick mig att komma i håg och det är jag tacksam för !
Så sist men inte minst vill jag skicka en hyllning till min dotter Anna som har kommit i gång så bra , du vet själv vad jag menar. Jag är verkligen avundsjuk och jag tycker att du gör det såååå BRA =))))
image155
Stå på dig och jag lovar att jag ska haka på snart !!!

Måndagmorgon 17 dec 07

image146  image147
Nu är det ny vecka och jag är fortfarande sjuk , så jag ska vara hemma från jobbet i dag med. Nu har jag haft feber och varit förkyld sedan i torsdags så jag hoppas verkligen att det ska gå om sig i dag. Börjar på att bli lite less på det här nu.Jag har alldeles nyss klivit upp och tänt alla ljusstakar , det är så himla mysigt nu med alla ljusen och julsakerna tycker jag. Det är bäst att passa på att njuta av dem innan det blir nyår för sedan vill jag bara ha bort allt på en gång och få in ljuset. I dag ska jag bara softa och försöka kurera mig , förhoppningsvis blir det soligt , då vill jag gå ut en stund och få lite frisk luft och lite ljus.
DiLeva , en av mina kära skogisar går här nu och stryker sig mot benen på mig , kanske han tycker att jag ska visa upp honom på bloggen ? Jag får väl ta och göra det , det får bli Bamse också då. Bamse är den svart / vita och DiLeva är den brun / vita. Se och njut av två riktiga gull !!
   

image154


så har vi ätit tårta då

Nu har vi nyss ätit tårta , lyckades få i hop en tårta trots att jag har feber och är dålig. Skulle helst vilja ligga i sängen och slappa. Men vad gör man inte för sin kära 20 åring ( det var inte så jobbigt ).Vi har som sagt haft lite tårtkalas och fått träffats lite och det är ju alltid kul. Vi är ju inte så mycket för stora pampiga fester , så det blir mest att vi träffas och fikar lite , vi tar det lite enkelt så att säga.
 Här är tårtan ,  liknande iaf , fast vi hade blåbär på våran. Blåbär som vi plockade själv i sommras.
I dag är det ju tredje advent så vi har fått tända tredje ljuset , mysigt , mysigt !! 
                                                                                                                                             Nu har Linda plockat fram chips och dipp , undrar hur bra det är för figuren , ja det hjälper väl till att hålla den man fixat till på senare år. Snart ska det bli andra bullar , jag lovar ... LOVAR !!

Linda fick blombud !!

Kolla in , Linda fick blombud av Jonas som är i Kosovo och håller ställningarna för FNs räkning. Snacka om kille va !!!! Ja , jag trodde inte att det fanns såna men det gör det tydligen , så jag säger till Linda ännu en gång : Var rädd om denna killen !!
image142  
Jätte , jätte fint var det . Jonas ... du är så himla snäll och gullig med Linda , man tror nästa inte det är sant alltså !!

grattis linda

I dag fyller mitt kära lilla barn år , 20 år !!! Oj , då är hon inte så liten längre. Gud vad tiden går fort , man knappt fatta. Jag kommer så väl i håg exakt för 20 år sedan den här tiden , då låg man och klämde för fullt. Vid elva nån gång kom hon ut , sötare än sötast. Hon var en bestämd dam redan då , visste precis vad hon ville och inte ville. Hon ville baske mig inte suga på nån tutte , då blev hon skitförbannad om man försökte truga på henne det. Helst så ville hon inte äta heller men insåg väl till slut att man kanske måste. Ja det var iaf en lycklig dag och sen följde 20 lycklig år i lilla " Bockas " sällskap. Hon har varit den underbaraste och snällaste man kan tänka sig. Hon är jämt så omtänksam och snäll mot sin lilla mamma =) . 
                                                                                                                                      

                                                                                                                                        


Vinterpromenad

Så där ja , ni har jag och Linda varit ute på en härlig vinterpromenad. Det var kallt men jätteskönt att få komma ut och få se lite sol. Här kommer lite bilder , de små kan man klicka på för att se stora , klicka igen för att återgå.
image116                  
image137

stackars linda fick inget körkort i går =(((

Usch så tråkigt det blev då när Linda kuggade sig , fast mest tråkigt för henne själv förstås. Jag hade verkligen hoppats på att det skulle gå vägen för henne , det hade varit så kul för henne. Men, men sånt är livet. Nästa gång får vi hoppas det ska gå.
I dag är det lördag och det är meningen att vi ska åka till Matfors och hälsa på Ann- Sofie , men nu är både jag och Danne sjuk så jag vet inte hur det blir med det. Vi får väl se om orken kommer tillbaka eller hur det blir. I dag är det iaf väldigt fint väder ute , gnistrande och soligt. Jag skulle vilja gå ut och få lite ljus , ska försöka orka det sedan. Få se om jag kan få med mig Linda så kan vi knäppa lite fina vinterbilder att lägga in, det är ju så vackert med snön nu =)
image114Här är en bukett rosor till Linda som trots kuggningen har gjort dt så bra !!

image115


Nervös

Nu har precis Linda åkt i väg och ska köra upp , gud vad jag är nervös !!! Själv verkar hon inte speciellt nervös , fast hon blir jättebesviken om hon inte klarar det säger hon... och det kan man ju förstå för nu är hon ju faktiskt färdig. Men , men man ska ha en massa tur också att det flyter på... Jag håller tummarna !!
                                               image113

filmkväll...

I kväll har Linda och jag sett på film - Vingar av glas - faktiskt en bra film !! Handlar om inflyttade muslimer från Irak.
Vi har ju en hel kasse med filmer här som Henke tog hit så vi har ju nåra att titta på =)
Ha en så skön natt då

image112

Världens underbaraste


Jag måste vara den lyckligaste lottade mamman i hela världen ! Varför då... ? Jo för jag har ju världens underbaraste barn. Därför är jag värlens lyckligaste mamma...

image111


söndagkväll och ledig i morgon =))))

image103...
och det är ju ni det alla ( ?? ) mina bloggläsare =)
Nu är det äntligen söndagkväll och jag är ledig efter att ha jobbat i helgen. Helgen har väl i och för sig gått bra men jag ser fram emot att vara ledig en dag nu. God natt och sov så gott alla där ute ...
image104 Nu ska jag sova , eller först läsa i min bok en stund....  Gnatt , gnatt

image105


Så var det klart med Idol för i år då =)

image100
Så blev det alltså Marie som vann i år , bra tycker jag !! I dag är det lördag och jag sitter och tar mitt morgonkaffe , i dag ska jag jobba så det blir inga andra utsvävningar för min del.
Ha en så bra dag alla ni andra som är lediga då , i morgonkväll är jag också ledig !!!
                        image101


image102


Nästa låt

image95
Så har dom sjungit en låt till var och så vet jag inte längre...
Får väl vänta och se hur det låter med nästa innan jag kan bestämma mig för vad jag tycker. Så vänta , vänta...
                image96

Så nu har dom sjungit vinnarlåten då och jag tycker nog att Marie gör den bättre , fast jag missade lite av hennes framträdande =(  Den som lever får se.

image99


Idolfinalen

image91
 Vem vinner idolfinalen i kväll ? Ja , nu har dom sjungit varsin låt och juryn säger 1-1. Men jag tycker för egen del att det står 1-0 till Marie. Snart får vi veta.
image92image93


image94


Sexigt eller...

image89

Vad säger du själv  Anna , det här är väl din idol , typ ??

image90

Blöt fredagkväll...

image88

Och regnet det bara öser ner.... Det är väl sjutton också vad blött det är !!

Vad ska man äta ?

image84

Det snackas en hel del om mat  , som för övrigt ofta är ett samtalsämne  i media, på jobbet , hemma och ta mej sjutton överallt, om vad man ska äta och inte. Inte kött och inte det ena och inte det andra. I bland är det GI och i bland är det totalförbud mot kolhydrater. Så går det en tid och man ska plötsligt äta en massa kolhydrater , för annars orkar man inte träna , åsså måste man äta proteiner annars får man inga muskler. Absolut inga bananer direkt efter träningen , men gärna en före eller om det var tvärt om. Det ska vara magert och näringsrikt , ena stunden är det lättprodukter som gäller och i nästa så är lättprodukter tabu... det innehåller ju en massa ersättningsprodukter och det är ju absolut inte bra. Nej , naturliga grejer ska det va.. riktigt smör och tjockgrädde. Man lever ju bara en gång och då ska man väl få njuta ! Fast när man gjort det ett tag och börjar svälla så kommer man underfund om att man kan få hjärt-kärl sjukdomar , diabetes , högt blodtryck och ta men sjutton allt va fan det är. Motion , träningslokalen och lättprodukterna blir en livsstil på ett kick. Plötsligt vet man att det är livsviktigt med en promenad varje dag , gärna med stavar, utanpå det så måste man ju gå till gymmet minst tre dagar i veckan - eller hur , det gör väl alla !  Men så kommer då julen igen och då måste man ju ha Jansson med riktig grädde och allt godis... det hör ju julen till. Efter nyår kommer nya tider , då är alla jojobantare på jymmet och svettas igen. Hurtiga som sjutton och ger järnet som bara den. Gud vad jag är tjock och gud vad det är skönt att komma i gång , nu jä...lar !! Sen blir det påsk och sen .... och sommaren , måste ju grilla och dricka vin , helst flera gånger i veckan. Måste passa på !
 Varför kan man inte vara lagom året runt ??  Är det nån som har ett förslag på vad som är det optimala , och som är bra jämt ?
                                                          image87

Onsdagmorgon 5 / 12

Nu har jag precis kopplar in digitaltvboxen som jag fått från telia , eller kommer ju naturligtvis att få betala sedan ;( men först är det gratis i ett år iaf. Nu ska man kunna surfa på tv ?? Ska väl prova lite sedan när jag kommer hem från jobbet. Nu kommer vi att ha en himla massa kanaler , undra om det är nåt man kommer att använda då ? Ja , trean och femman iaf , tror jag nog för dom kanalerna har jag saknat. Jag vill ju se du är vad du äter och Aschberg och sånt ;) Ha en bra dag alla blogg readers................ Kram från mig..

                                                        image81




Utstängd i mörkret...

Jaha ,  så har man blivit utstängd från Markus blogg , han hotade ju om det för ett tag sen att lösen skulle sättas på hans blogg och bara flitiga läsare skulle få tillträde. Jag som kommenterar såååå flitigt på din blogg Markus och som dessutom är din allra som käraste moster och en kamrat som du kan prata ut med har blivit utstängd... SNYFT alltså. Fast kanske ändå att jag får komma in om jag lugnar mig.. =)
image79Annars blir jag trött....


Tisdagmorgon 4 / 12

Inga nyheter att rapportera =(
Allt går sin gilla gång...image76

Ha en bra dag alla som är här och läser i dag... Själv ska jag i väg och jobba .

Måndag 3 / 12

Ny vecka då igen , undra vad den kan bjuda på ? Jobb , jobb och jobb... Jag jobbar alla dagar utom torsdag , till och men lördag och söndag. Det känns lite jobbigt att tänka på nu så här på måndagmorgon. Men jag vet ju också att det går så fort så man hinner knappt reagera. I morgon ska jag ha vår så kallade "syjunta " som vi haft i 20 år i år. Fast vi syr ju inget eller iaf väldigt sällan , vi träffas och tar en fika och pratar och umgås. I bland gör vi nåt kul som typ förra julen då gjorde vi ljus , hihi.... dom blev ju inte snyggast precis men det var ju kul att prova. Många gånger har vi målat glas och det är jättekul. Nu är det ett tag sedan vi gjorde nåt så det börjar bli dags igen. Sist vi gjorde nåt så gjorda vi halsband , fast det var bara Anita och Lena som fick till nåt.
Nu snöar det i gen efter en hel dags slask... om det kunde få bli nåt vettigt väder nu då !!!!

                                                            



Lördag morgon 1 / 12

image74Nu är allt adventsstök klart och det är bara att njuta. Det är så mysigt med alla ljus och att det är lite snö ute förhöjer ytterligare stämningen lite. I går fick jag smaka på lite glögg hos min kära mamma , precis som det ska vara kring advent. Det var lika gott som alla år även om den här glöggen hade en väl skarp smak i början så att säga... :) Hihi... morsan hade hällt i för mycket sprit så det smakade ingen glögg alls typ. Men det gick ju att fixa till med att hälla i sig nåra klunkar och sedan fylla på med ren glögg , då blev det gott ! I dag ska jag bjuda på adventsmiddag som jag brukar. Mamma , pappa , Anna , Cristian, Linda och Danne ska få den stora äran att smaka på den goda maten. Jag hoppas iaf att det blir gott för jag ska göra nåt som jag aldrig har testat , jag brukar göra lörans fiskgryta till 1a advent men jag hittade inte receptet så då tog jag en annan maträtt som jag tyckte såg god ut. Det heter orientalisk fiskpanna tror jag det var. Såg mycket god ut !!
Till frukost ska vi äta vörtbröd med julskinka på ... smaskigt , jag längtar ! 

                                             



  


RSS 2.0