Bakdag

         image364

Lite "fixade" bilder

Har inte så mycket att skriva i dag. Inte just nu iaf så det blir bilder istället.
       image363

Sagt och gjort !

Nu har jag skickat in anmälan till en kurs på högskolan som startar i augusti till hösten ! =) Digital bildbehandling 7,5 hp. Det är en internetbaserad kurs så all undervisning sker via nätet, även examinationen och allt annat sker via nätet så man kommer inte att behöva ta sig någonstans. Det känns ju bra då efterssom det är högskolan i Jönköping som har den här utbildningen, tillsammans med Moderskeppet. Det är Mattias på Moderskeppet som håller dessa kurser, och han är ju bra tycker jag. Har ju hängt med en hel del i Moderskeppet.se och har faktiskt lärt mig en hel del där. www.moderskeppet.se

Hur som helst så ska det bli himla kul. Å jag som inte skulle plugga nåt mer sa jag bara för nån vecka sen när jag var klar med KY-utbildningen, men men nu blev det så iaf. Om jag kommer in alltså.
                                                                                                                                            image362

23 åringen

      image361

Grattis crille i dag !!

Efter en trött morgon har jag lidit igenom en trött dag. Känner mig febrig och allmänt hängig, så jag drog hem från jobbet en timme tidigare - in med en alvedon direkt så jag förhoppningsvis ska piggna till innan klockan 6. Då är det dags att dra ner till Anna och Crille och fira Crille som fyller år idag. 
                                                    

image360


Tänk om...

image359Nu skulle det skönaste vara att bara få stanna hemma och bara få bry sig om sig själv. Tänk om jag fick göra det, och slippa åka till jobbet. Då är det bara att försöka att tänka om... vilken tur att jag får åka och jobba så slipper jag vara hemma och ha det tråkigt !! Måste dra~~~~~~~~~ Adjos amigos =)
                 VÄLKOMMEN alla eventuella nya läsare, glöm inte att lämna kommentarer !!!
image360

linda

Min dotter Linda. Och vill ni se mer av henne så kan ni ju gå in på hennes blogg www.lkpuma.blogg.se , då kan ni ju alltid försöka puscha henne till att få in lite nytt !
Min andra dotter är lite mer effektiv på bloggarfronten www.annakallman.blogg.se
        image358

på promenad ute på Stenvik

Idag har vi varit på promenad ute vid Stenviks kajen. Tro det eller ej men det var en rackare som tog sig ett dopp från kajen! Herregud... det var så kallt så man frös om händerna när man tog av sig vantarna nån minut och skulle knäppa kort. Fattar inte hur man kan vilja ens. Här är iaf nåra kort från prommisen.
image343            
En härlig dag med sol men tyvärr ganska kallt.

Mera trixande i photoshop

Har suttit till morgonen nu igen och testat lite photoshop knep. Det är riktigt roligt och det är lätt att timmarna drar iväg.
    

Annandag påsk

ImageNi som följt min blogg de senaste dagarna vet att jag skrivit lite fakta om de olika påskdagarna. Så kom vi nu till annandag påsk och då hittar jag inte just nåt mer än att lärljungarna hade "möte med Jesus". Ja , inte vet jag, men så stog det i Wikipedia. Och ni ser ju själva på bilden=)

I dag är jag ledig efter att ha jobbat hela påsken och tjänat stora kovan =)
Linda och jag hade tänkt att ha en bilstädar dag i dag. Jag ska städa min bil och Linda ska städa Jonas bil. Det behövs verkligen i båda bilarna kan jag säga.
image332

Lite photoshopträning till morgonen

Som ni vet så kämpar jag med photoshop, har grejsat lite till morgonen.
   
Jaa, lev väl inte så himla lyckat då. Första bilden är ju aldeles för mörk. Den ska se gammal ut , men det vet jag inte om jag lyckats med precis. Får göra ett nytt försök sedan. Bilden i mitten är lite omfixad. Något blonderade =) och den sista är på Jonasson som ni ser men det blev lite kladdigt. Då lyckades Anna bättre med sin bild som hon gjorde av samma motiv.
Som sagt, det blir nog till att träna på detta mer. Funderar även på att anmäla mig till en photoshop kurs.

våra gulliga katter

Här är våra gulliga katter. Båda är Norsk skogkatt. Bamse som är svart/vit är 9 år i år och den brun/vita , DiLeva är 11 år i år. Så grabbarna börjar bli lite till åren =)
  image335

Påskdagen

Påskdagen är söndagen i påskhelgen och firas inom kristendomen till minne av att Jesus Kristus uppstod ifrån de döda på den här dagen, efter att ha blivit korsfäst, död och begraven två dagar tidigare på långfredagen. Påskdagen infaller första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen enligt ett beslut på kyrkomötet i Nicaea år 325. Påskdagen räknas även som allmän flaggdag
             Kormålning av Jesu uppståndelse.
Påskägg
Att äta ägg är en tradition från tiden då Sverige var katolskt. Ägget symboliserar också pånyttfödelsen - Jesu uppståndelse - varpå man efter fastan bjöd på olika maträtter där ägg förekom. Nu för tiden äter vi ägg i olika tillagningar och kombinationer samt målar dem i dekorativt syfte. Godisfyllda påskägg tillhör barnens höjdpunkt under påskfirandet och ofta är bär dessa pappägg motiv med harar, tuppar, hönor och kycklingar.

Påskriset
Påskriset härstammar från fastlagsriset som från början användes till att piska varandra med på fettisdagen eller långfredagens morgon - en påminnelse om Jesu lidande. Denna sed förekom i Sverige sedan 1600-talet. I Stockholm och delar av östra Svealand förekom påskris som dekoration under det senare 1800-talet och så sent som på 1930-talet började vi i Sverige att sätta färgade fjädrar i påskriset. Källa : Susning.nu
                                       
       


påskafton

Påskafton är i den kristna traditionen en "tom" dag. Kristus ligger i graven, och lärjungarna sitter inlåsta i rädsla för dem som avrättat honom.

Inga gudstjänster firas i kyrkan denna dag. Istället väntar man till påsknatten för att fira Kristi uppståndelse.

Enligt Första Petrusbrevet 3:18-19 och 4:6 nedsteg Kristus till dödsriket för att rädda de rättfärdigas själar och öppna för dem himmelrikets portar. På påskens ikoner ser man Kristus trampa på dödsrikets portar, dess lås är sprängda och Kristus räcker handen åt Adam och Eva, åt kungar och profeter.

Att påskaftonen i Sverige kommit att bli den stora "firardagen" under påsken kan troligen ses som en parallell till julaftonen.

Påskafton förknippas i Sverige ofta med påskägg fyllt med godis eller andra saker, och mat, ofta ägg.
Källa: Wikipedia
image334


långfredagen

Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata. Firandet av långfredagen började i Jerusalem under 300-talet på initiativ av biskop Kyrillos av Jerusalem. I Norden blev långfredagen helgdag på 1600-talet. Långfredagen infaller alltid på den fredagen som föregår påskaftonen.

På långfredagen firas ofta korsvägsandakt till minne av Jesu lidande. Gudstjänsten är ofta förlagd till klockan tre på eftermiddagen då det var vid den tidpunkten Jesus dog (den nionde timmen). På kvällen kan gravandakt firas.
Förr skulle långfredagen vara en långtråkig dag, då man skulle vara lugn och tänka på Jesus. På radion spelades psalmer, förbud mot allmänna nöjestillställningar rådde fram till 1969, och affärerna var stängda.

I Finland var nöjestillställningar förbjudna fram till 1999, då lagen om offentliga nöjestillställningar upphävdes. På Åland gäller förbudet fortfarande.
Källa : Wikipedia
                image333

Ja, kanske långfredagen skall vara tråkig och lång och full av eftertänksamhet. Kan kanske behövas i bland. Här är ju iaf Jesus på korset och det kan ju kanske få en och annan att tänka till lite. Vad vet jag...

För mig blir det då inte till att sitta och ha långtråkigt och vara eftertänksam , jag ska jobba och dagen i dag bjuder då bla på ett pizzeria besök. Inte så himla jobbigt =) Hem kommer jag vid 21 i kväll igen.
image332


skärtorsdagen

Så var då skärtorsdagen snart över och det lider mot långfredagen. Men vad var det dessa dagar hade för betydelse nu då ? Jo jag har snokat lite och kom fram till att skärtorsdagen är den dag då kristendomen firar att Jesus instiftade nattvarden. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Skärtorsdagen är enligt folktron framför allt den dag då häxorna begav sig till Blåkulla på lämpligt redskap. Detta förorsakade allehanda försiktighetsåtgärder i form av gömda kvastar och spisrakor, stängda skorstensspjäll och gevärsskott i luften för att försvåra häxornas förehavanden. En och annan påskeld kunde därtill råka bli för tidigt tänd. Källa : Wikipedia
I morgon kollar jag upp långfredagen =)
image331Se upp för alla häxor där ute !!
             image332

till våren bär det sta...

Jaa , faktiskt. Nu är det länge sen sist man var utomlands , men nu är det dags igen. Till Bulgarien och Sanny Beach den här gången. Nice !!!!!!!!!!!!!!
       image330

städning i dag

I dag har jag ägnat dagen till att städa. Solen kom ju fram och då kommer ju  lusten tillbaka att göra nåt också. Hääärligt !!!!!!!
                       image329

Tankar inför påsken

God morgon på er alla bloggläsare. I dag är det onsdag och jag är ledig , IGEN - gud vad lyxigt. Men... jag ska ju jobba i påsk i stället då. Det är ju en underbar helg tycker jag , så jag hade gärna varit ledig. Men nu är det som det är och det kommer att gå så bra så. Påsk blir det ju ändå. Vad jag tycker är härligt med påsken det är att ljuset har kommit tillbaka, jag brukar sätta upp ljusa våriga gardiner och göra det vårigt i vårt hem helt enkelt. Nu är ju påsken lite tidig iof så det har inte riktigt blivit lika mycket vår som det brukar vara vid påsk.
Men , men ... Ha en bra påsk får jag väl säga till er som redan i morgon börjar fira !!image324

...och snön faller

Man kan ju tycka att det är lite sent för snön nu. Men det är lika varje år. Precis när man börjat få vårkänslor och börjar titta efter lökarna i rabatten , ja... vad händer då ? Jo , det kommer snö och snö och snö... Och då blir det vinter , den vintern som man hoppades skulle komma kring jul och skapa julstämning. Men kom den då?  Neeej då. Inte en chans. Man kanske får ta och plocka fram skidorna igen och dra en repa på lägdan. Hmm , får se om det kanske blir så i morgon. Ser ju absolut lurre ut. 
                                                                                             

bättre sent än aldrig

image327

Måndagmorgon

Det är den 17e mars och klockan är 6 på morgonen. Helgen har passerat lika fort som vanligt.En taxi svängde för en stund in här på gården och plockade upp J nr.1 som styrde sin kosa tillbaks mot Kosovo. Så nu är det bara Linda och jag hemma igen. Veckorna går så fort så man hinner inte riktigt med, hade ju faktiskt tänkt att jag skulle ha nått mitt mål vid detta laget. Ni som hängt med i bloggen vet vad det var =) och datumet var ju egentligen satt till den 1a juni så jag har ju tid kvar. Men med tanke på hur det gått hitintills så börjar jag bli lite orolig. Fast för ett par veckor gick det kanon med träningen och sen har det kommit sportlov och halsont emellan , men bara halsontet är över så ska jag verkligen ge gärnet ( tror jag ).
Helgen då , ja hur har den sett ut ? Jo , jag har väl mest legat och latat mig. Har kännt mig febrig och haft en sjuhelsikes halsont. Känns som om jag har blåsor i halsen , det är inget vanligt halsont. Jaja , det bår väl över. I dag ska jag ha träff med läraren jag hade i KY- utbildningen och göra ett avslut med det. Så då får jag mitt examinationsbevis sen. Haha... så nu har jag rehabilitering inom psykiatri på eftergymnasial nivå , inte dåligt va ?  =)) Det i sig öppnar ju dörrar för en bredare arbetsmarknad , fast jag har ju så himla bra jobb så det ska va ett helsikes bra jobb innan jag byter. Fast testa på nytt en tid skulle jag nog inte vara så främmande för. Den som lever får väl se. Nu är det väl bäst att göra sig klar snart , idag har jag vaknat så himla tidigt så det är därför jag sitter här. Det är ju ett bra tecken på att då är jag frisk igen , för när jag är frisk så är jag himla morgonpigg.
                        Ha en bra dag i dag ...

                                                          image326


nu är ordningen återställd

Så där ja , nu är headern tillbaka och allt är som det ska. I dag är det lördag och jag vaknade med att jag hade fruktansvärt ont i halsen, gick nästan inte att svälja. Tyckte väl att det blev lite bättre sen jag varit uppe en stund men när jag skulle äta frukost kunde jag knappt tugga eller svälja. Fy sjutton - jag vill inte bli sjuk nu. Men jag har haft sjuklingar omkring mig nu i flera veckor , både Anna och Crile har varit jättedåliga i flera veckor. Nån jädrans hård förkylning som golvar i en hel vecka och som dessutom tog om på dom båda en gång till. Så nu var lilla Anna till doktorn i går och fick en rejäl pencilinkur på 6 tabletter / dag i en vecka. Hon hade en kraftig öroninflamation. Stackars mitt lilla barn ( som inte är så liten ) . Vad ska man göra med denna dagen då ? Hmm... inte mycket , jag känner mig matt i hela kroppen. Särbon kommer på besök sedan så det blir väl till att försöka vara lite social iaf.  
                              Ha en bra dag alla ( hahahaha ) mina läsare . Min stastistik är usel :(
image324

Konstigt

Var i hela friden har headern tagit vägen ? I morse när jag var in på Alexandras blogg så var hennes header också borta. Mycket märkligt. Nä ni Blogg.se - nu får ni fixa detta problemet.
                                                                                        

grattis crille

Grattis Crille till Picea mästerskapet. Du är BÄST !!!!
    image325

Min kära dotter

Spana bara !! Detta är min dotter , att hon skulle bli så framgångsrik i bowling, det hade man ju aldrig trott. Och på tal om det så var vi ju faktiskt och bowlade på sportlovet. Linda vann ju så klart , jonas kom tvåa , jag kom trea och Anna kom fyra.
image323
Ni , flitiga läsare , som hängt med i min blogg vet ju vad detta handlar om !!  =)
image324

kanske nåt för bloggen

I veckan hade vi APT på jobbet och då blev det bestämmt att jag ska ta i tu med att få nedskrivet om  utvecklingen som skett på vår arbetsplats. Från att ha varit en avdelning i landstingspsykiatrin till att som det är nu ett stödboende med hjälpinsatser av oss personal. Detta är en fantastisk historia som vi alla är helt överens om att den bör komma ner på pränt och sen att det kommer ut. Kanske det vore nåt att låta er ta del av. Ja vi får se hur det kan bli med det. Issofall blir det så man länkar dit eller att det skrivs i en egen del i avsnitt. Jag ska försöka att få till det på ett bra sätt för det är verkligen en enorm utveckling som skett. Och tänk alla människor som bott på instutiton förr och som inte ens hade  ägt kläderna dom haft på sig. Flytten ut fån avdelningen och att börja lära sig leva i samhället , hur det har gått och vad man gjort det är vad som kommer att berättas. Ska ta en ordentlig funderare om det går att presentera här... Återkommer om det.
image321  image322
                                           

blogga och tjäna pengar ?

Såg på ett debattprogram som Stina Dabrowski hade i gåt ikväll. Där debatterades om hur vida det var bra eller inte med dessa modebloggar som tydligen vissa unga tjejer tjänar miljoner på. Med i programmet var " Blondinbella" som hon heter i sin blogg. Hon tjänar miljoner på sin blogg och hon shoppar för minst tio tusen i veckan och skriver om det i sin blogg då. Där smygs ju naturligtvis reklamen in kan man ju tänka sig. Ja , jag vet inte vad jag ska tycka om detta , jag tycker för egen del att dessa modebloggar är dötrista. Men det kanske jag inte hade tyckt om jag var 17 - 18 år , antagligen inte. Men att en 17 åring ska tjäna så enormt mycket pengar på att shoppa och sen skriva om det det tycker inte jag låter särskilt sunt. Här kan ni själva gå in och kolla och tycka : http://www.blondinbella.se/default.aspx
Fast å andra sidan , visst skulle jag också tacka och ta emot om någon erbjöd mig att tjäna pengar på min blogg. Hur skulle man kunna säga nej ? Skulle du kunna säga nej ? 
                                                                                                 image319

Snö, snö, snö...

Nu är det fredag och jag är ledig. Vad är det för väder ? Jo , snö. BLÄÄÄÄ...... Jag vill att det ska vara vårigt och sol och varmt. Nu ser det ju ut som värsta vintern när man tittar ut genom fönstret. Jag som hade tänkt att vi skulle åka till stugan i helgen och ha det lite mysigt. Föresten så måste vi dit och kolla vilket fall som helst.

vänner

image317
Facebook är det nya sättet att fixa vänner på. Och , ja det är väl kul att ha nåt att ha lite kul med. Nu kan man ju till och med köpa vänner där. Så nu håller jag på att spara i hop " pengar " så jag kan köpa min nya vän Erik Adielsson. Då är han min =) Avis ?

snyggingarna

image316

Vem där

Ja så är det vanlig vecka igen då efter en veckas ledighet. Tillbaka till jobbet och kollegerna. Det är ju inte helt fel det heller i och för sig. Men nu ska jag ta och läsa en bok som är inköpt på jobbet . Ska uppdatera mig i KBT lite igen. 
         Här är J nyss hemkommen och man kan ju tro att han drabbats av nåt. Men han verkar pigg på fest iaf. Ha re så skitbra alla bloggers =)   ♥ 

sportlov

image314

"sportlov"

Länge sen man hade sportlov nu. Men den här veckan har jag ledigt och nu är det ju sportlov så då har jag ju sportlov nu då ! Ska jag sporta då , undrar ní väl ? Jaaa.... kanske litegrann då. I går var vi ut på en härlig morgonpromenad ( kommer att lägga upp bilder sedan ) och i dag ska vi nog åka lite skidor faktiskt. Och vi det är jag och yngsta dottern som också har sportlov nu. Här i vår del av Sverige är det härligt vårvinter väder.
Återkommer som sagt senare med bilder. Tjooo hooo !!!
Ja , jusst ja ... glömde att raportera en sak : 1:an har kommit hem och får vila upp sig från elendet ( ? )  söderut. Hoppas han nu får två bra veckor , det är han värd.

snygg eller...

Nu sitter jag på jobbet och klockan är strax efter 6 på morgonen. Sitter och ser på 4ans Nyhetsmorgon - och jag säger bara en sak - Anders Kraft - är han nå snygg då ???  JA , en aning !!! I dag är det ju som sagt måndag , jag har jobbat natt hela helgen så nu är jag ledig. I dag kommer också min kära svärson( om det heter så ) Jonas hem . Så då kanske vi kan fira lite i kväll och ha lite mys. Till den kommande veckan vill jag önska riktigt mycket sol och gärna också värme och sen till helgen vill jag ha kanonväder då också. För då vill jag åka till vår sommarstuga i vårt älskade Hårte och göra vårfint. Guuuud vad härligt... jag får fladder i magtrakten bara jag tänker på det( också ).
  image257
Ja , ni ser ju själva. Här ser ni Hårte utifrån havet. Det här är några sjöbodar som ligger alldeles vid inloppet till själva hamnen som är riktigt gammal och gedigen. Om ni kollar på den sjöboden som ligger i mitten så var jag , Linda och Anna där dagen före förra midsommaren. Vi satt där på altanen och tog en öl och bara njöt av utsikten efter en härlig grillmiddag som vi blivit bjuden på av Monica och Micke. Detta är förövrigt Mickes föräldrars sjöbod - sååå fint !!!!! Jag längtar................

välkommen

                                                  Välkommen hem i dag Jonas
                                                     image237

Söndagmorgon

Söndagmorgon - nu är det bara en natt kvar sen är jag ledig =)))) 
                                                                     image295


lördagmorgon

Nu är det lördagmorgon. Klockan är 7.00 och jag sitter på jobbet och väntar på att dagpersonalen skall komma , då får jag gå hem. Ute är det gråväder , men en prmmis ska man väl kunna åstadkomma i dag iaf. Nåt mer det vet jag inte - annat än att det blir kåldolmar till middag. Ha en så bra dag !!

RSS 2.0