Sluta banta !

Banta, bant , banta... man hör många som bantar.
Varför blir man inte smalare av att banta ? Varför blir alla dessa bantare bara tjockare och tjockare ?
Kanske för att det faktiskt inte funkar med trista och hårda bantningskurer, visst - man går ner i vikt men man går snabbt upp igen efteråt och då gärna några kilo extra.
Prova att tänka om istället, lägg om kosten till något du kan använda alltid. Byt livsstil helt enkelt  - ät sund och GOD mat och rör på dig lite mer. Jag kan lova att kilona kommer att ramla av så sakterliga och din hälsa kommer att förbättras betydligt. Du kommer snabbt att bli piggare och livsglädjen kommer som ett brev på posten ! Och bäst av allt, du kan hålla vikten !
Vad är sund mat då...
Ja, där har vi lite olika teorier. Jag tror på att hålla blodsockret lågt och jämt, inga höga blodsockertoppar som ger sug efter sötsaker och som dessutom är skadligt för våra organ. Ett lågt och jämt blodsocker gör att du inte känner dig vrålhungrig, aldrig proppmätt - utan en behaglig nöjsamhet... det gör dig dessutom piggare vilket ju inte är att förakta !
Känslan av nöjsamhet gör att du atomatiskt kommer att ha mycket lättare att hålla dig från att stoppa i dig allt det där onyttiga som får dig att känna dig proppad och stinn ! Jag lovar !
GI - helt enkelt, jag har hållit mig till det i snrt 2 år och kan bara att det är helt underbart. Jag mår så himla bra av det, tycker att det vore värt att pröva för alla ! I början var det en liten djungel, jag läste mycket om GI , ville ju veta vad det innebar, ville veta hur maten påverkar kroppen och hjärnan osv... när jag hade satt mig in i allt det så fanns bara en sak för mig. GI - självklart för att få en optimal och super hälsa.
Och så här 2 år senare kan jag bara säga - jag hade rätt som valde GI.
Men... så är det ju detta med att hitta balans också. Man kan inte vara slavisk i något. Då brakar det för de flesta. Var nöjd om du har en sund livsstil till kanske 80 % , om du sen tar lite vin eller nåt annat emellanåt så gör ju inte det nåt, bara man då inte direkt faller in i de gamla vanorna.
När du tagit din pizza eller vad det är så går du direkt tillbaks till den sunda stilen UTAN dåligt samvet ! Livet är ju till för att njutas av, kom i håg det !

Men en sak till, det här med att unna sig nåt. Man hör också både titt som tätt " man måste ju få unna sig ". Ja , själklart. Jag unnar mig varje dag, jag unnar mig kost och motion som gör att jag mår så bra, är pigg och glad och tycker att livet är underbart. I bland unnar jag mig nåt riktigt onyttigt och ibland en pizza - fast det är inte så ofta. Jag unnar mig riktigt goda och nyttiga smooties varje dag istället, och jag unnar mig mat med högt näringsinnehåll varje dag.
När man ska unna sig måste det inte alltid vara nåt onyttigt man unnar sig !

Dålig sommarbloggare

Känner att jag ju bara måste göra ett inlägg och försöka svara på lite kommentarer. Jag är en usel bloggare på sommaren, kan bara inte motivera mig.

Kan iaf berätta lite vad som är och har varit, då blir det lite om mig - jag brukar ju inte direkt skriva om personliga saker, men nu blir det lite så ändå, det kommer iaf att följa mitt sk tema - Hälsa och välmående.

Våren har varit underbar med allt vad det är, jag mår toppen och motivationen är helt ok ( dock icke bloggmotivationen ). Jag mår bra och livet är underbart helt enkelt. Just nu är jag mitt i mina 2 nattveckor och då spetsar jag som vanligt till det med kost och motion lite extra och det gör så himla gott !

Roat mig har jag faktiskt också gjort, varit lite på krogen och lite fester - kuuul ! Strax blir det Ålandsresa med Cinderella - hihi... undrar om man får va med i tv. Nej, det filmas tack och lov inte då, då skulle jag nog inte vilja åka.

Slänger in en bild på mitt underbara sommarparadis där jag tillbringar den mesta av min lediga tid denna årstid.

...


RSS 2.0