Ska försöka ta itu med mig själv ;)

Iaf vad det gäller bloggandet. För i övrit så leker livet ... !!
Har ju varit usel på bloggandet  på sista tiden, och jag förmodar att ni märkt det. Jag skyller på sommaren då som vanligt, den får mig att sluta blogga... eller jag väljer att göra andra saker helt enkelt. Trots det så har jag iaf min käraste anhängar kvar, det tackar jag för.

Vad ska jag skriva om då ?...
Jo, det som fyller mig och som jag själv har jobbat med det senaste 8 åren. Som jag har jobbat för att uppnå... och lyckats.
Att vara en livsnjutare. Att njuta av livet i vardagen... här och nu.
I min blogg brukar jag inte berätta om mig själv men tycker att jag kan bjuda lite på det nu... detta hänger ju ihop med vad min blogg brukar handla om... hälsa och välmående...

Bli en livsnjutare !
Det låter så enkelt men det är det inte alltid och inte för alla.
För mig hände detta för så där 8 år sen. Det var full fart framåt... stress... tiden räckte inte till riktigt... hästar som elittränades, barn som behövde sin mamma, en mamma som behövde sina barn... en relation som krävde all min uppmärksamhet och allt mitt focus, ett minfält.

Plötsligt en dag kom jag på... vad är det jag gör med mitt liv, det passerar och jag hinner inte må bra av det, hinner inte njuta. Kan inte sitta på bryggan och läsa en bok som jag vill... hinner inte bara vara som är så underbart.

Då var det dags att göra en radikal förändring, sagt och gjort. Jag ställde mig själv en fråga. - Vad vill jag med mitt liv, är det så har jag vill leva mitt liv ?
Svaret blev nej och jag bestämde mig. ( Jag kan vara rätt bestämd när det är nåt jag kan stå för )

Mitt nya måtto för livet blev : - Jag ska njuta av livet, jag ska ha kul, jag ska må bra i varje stund, jag ska göra sånt som får mig att må bra osv...
Mitt val, för det är ett eget val hur man vill leva sitt liv, gjorde att saker och ting ställdes på sin spets och resultatet blev att jag slutade med travet och jag blev singel och ensamboende med barnen.  Där började jobbet med att njuta av vardagen och av de små tingen. För mig var det inte så svårt... jag har väl alltid varit lite av en livsnjutare, så det fanns där under ytan.
Men det gäller att komma ihåg att det är alltid ditt eget val. Du väljer själv hur du vill se på saker och ting, du väljer själv hur du vill vara, du kan träna dig till att tänka positiva tankar, träna på att känna på nuet och att njuta av nuet.

 Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Man kan också bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Hitta ett sinnelag inom dig  som präglas av kvaliteter som frid, acceptans, närvaro, icke-dömande, m.m.
 Många gånger kanske vi snarare upplever våra egna tankar om människor eller situationer, än det som verkligen är.
Detta är Mindfulness .
Att hitta en inre balans ger en mängd olika öppningar...

 * Att inte hänga upp sig på småsaker eller vad andra människor gör eller inte gör, känna sig uppriktigt nöjd medan man städar och tvättar, höra fåglarna och känna luften i det friska andetaget, ta sig tid att lyssna och möta den människa man har framför sig, vara mer vaken och benägen att se chansen medan den är där... o.s.v.

* Förbättra våra relationer avsevärt genom att vara mer närvarande i stunden. Lära oss lyssna, praktisera acceptans och ett icke-dömande förhållningssätt

* Mindfulness är en enastående metod för att öka medvetenheten om det inre livet. Vilka tankar som ligger till grund för att skapa en viss upplevelse i livet. De flesta av oss går omkring och identifierar oss med en massa tankar om oss själva och livet som egentligen inte är sanna. Vi har bara vant oss vid dem och tar dem för sanna. Mindfulness kan hjälpa oss att identifiera och släppa taget om sådana tankar som får oss att krympa eller må sämre än vi förtjänar.

Så mina vänner... nu har ni fått en storry av mig.
Lev livet i dag !

Nej, det får det inte vara !


Livet är underbart, bara man tillåter det att vara det.


Kommentarer
Postat av: Bjorne

Det är så sant alltihop men svårt att få tid till det,gå in på min blogg och tryck på en länk där det står birgitta blogg tror jag det är,ni har mycket gemensamt kan jag tro.kram.

2009-07-18 @ 09:50:08
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Gabriella

Jag känner igen mig litegrann i det där att man aldrig har tid att koppla av... men det är tyvärr så med små barn, det är fullt ös hela tiden. Skönt att se att man kan komma ur det, i alla fall!

2009-07-18 @ 10:19:42
URL: http://ibag.blogg.se/
Postat av: Petra

Ja precis, det är ljuvligt gott ;-) hoppas allt är bra? kul att du bloggar lite igen ju... Kram

2009-07-18 @ 10:45:40
URL: http://inredningstokig.blogg.se/
Postat av: SOFFIE

va bra inlägg

guuu va du skriver bra

jag har varit deppig många gånger i mitt liv å då kommer alla tankarna,

kram på dej

2009-07-19 @ 00:36:07
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: josefin

väldigt bra inlägg, många bra tankar!

2009-07-19 @ 10:22:56
URL: http://sameoldstories.blogg.se/
Postat av: vilsen

Hej Pia:)Ja vi har det riktigt mysigt här..Man är så tacksam och glad över att ha lärt känna så härliga fina personer i mitt liv..

Tack detsamma.Ha en fin söndag

2009-07-19 @ 14:50:47
URL: http://www.metrobloggen.se/vilsensliv
Postat av: Siw

Ja jag jobbar hårt på att njuta av livet. Hittade hjortron på vårat berg i dag, det blev 3 tim i skogen.

2009-07-19 @ 16:23:59
URL: http://yllegarnets.blogg.se/
Postat av: britten...

Hallå där...ett orhört bra skrivet inlägg som jag läste två gånger ....jag känner så väl igen mig och jag har också ställt mig samma frågor flera gånger ..jag försöker vare dag att ta till vara livet att njuta och att leva att delta i libvet och inte stå vid sidan om jag gillar också det du säger att det är ett egte val hur man vil leva sitt liv..jaa faktiskt är det så ...stor kram och tack för dina ord i dag

2009-07-19 @ 17:46:55
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Malin B

Å, vilket BRA inlägg. TACK för det!

Jag är en sådan som behöver påminnas då och då om det egna valet och "må brandet". Jag är en typisk "ställa-upp-och-fixa-personal" nämligen...

2009-07-19 @ 20:00:50
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Bra inlägg med bra råd!

2009-07-20 @ 12:41:33
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: Jill

Ja, nog är det en konst att njuta av livet, att tillåta sig själv att bara vara. Och ju mer som sker i ens liv, desto svårare är det. Då är det bra ibland att man vågar lyssna till sig själv och bestämma över sitt eget liv.Ha det fint!

2009-07-21 @ 14:22:16
URL: http://fyrarumochkok.blogspot.com
Postat av: josefin

Vad tycker du är för personligt och privat att skriva om i sin blogg? Och vad skriver du helst om? Tyck till hos mig! kram!

2009-07-21 @ 16:22:08
URL: http://sameoldstories.blogg.se/
Postat av: Daniel

Mindfulnes har hjälpt mej att ta vara på livet, kunna varva ner.Bra instikt!

2009-07-21 @ 17:59:45
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Susanne

Hej!!! Ja här har vi ett hängade täcke över oss och ett tungt sådant att det aldrig vill flyga iväg och vi får se sol. Ha en jätte bra kväll. Kram Susanne

2009-07-21 @ 18:17:27
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: Soya ★

Grattis till veckans blogg!

2009-07-21 @ 23:23:25
URL: http://soya.blogg.se/
Postat av: ♥ Mamma Russin

tittar in från mammabloggaren.se och säger grattis till veckans blogg där!!:) du har en trevlig blogg och jag kommer tillbaka..

kramar..

2009-07-22 @ 00:21:54
URL: http://enburkrussin.se
Postat av: Mor Penna

Kikar också in från mammabloggarna och säger grattis. Jag förstår verkligen varför du blev veckans blogg :-)

2009-07-22 @ 22:31:41
URL: http://mammabloggarna.se/morpenna/
Postat av: Martina

Bra inlägg man fick sig en tankeställare :)

2009-09-20 @ 10:45:38
URL: http://emmymartina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0