Mera glutamat...

Forskar vidare i ämnet glutamat och upptäcker att livsmedelsindustrin gömmer det fruktade ämnet under andra namn i innehållsföreteckningarna bla MSG och näringsjäst.

Buljongen är ju som känt en produkt med högt inehåll av glutamat men nu har tydligen COOP kommit med ekologiska buljonger fria från glutamat ( jag drar iväg till Konsum och kollar om jag får tag i detta ).
Campells flytande flytande buljonger skall också vara fria från ämnet.

Tips från Elisabeth  http://stenvreten.blogg.se/ är att glutamatfri buljong finns att köpa på hälsokost.

Fler tips och mer kunskap önskas ! Så välkomna med er kunskap !!!

Kanske någon som vill skriva ett inlägg här i ämnet ?




Kommentarer
Postat av: Susanne

Godmorgon!!! Jag brukar också kolla upp vad som finns imaten vill helts undvika alla E-ämnen och glutamat. Ha en bra dag. Kram Susanne

2009-09-21 @ 07:38:43
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: Eva

Ja det där med glutamat är ett j-kla skit. Ursäkta, men så tycker jag :-) Läste en superbra bok i somras som tog upp det; "Den hemlige kocken". Kan verkligen rekommendera den. Man får sig en tankeställare och blir mer medveten om vad man stoppar i sig. Jag tror att René Voltaire tagit fram en lite sundare buljong. Vissa Konsum och ICA-butiker har hennes produkter.

2009-09-21 @ 12:19:30
URL: http://evasblandning.blogg.se/
Postat av: Malin B

Tvi vale så mycket "skit" (om uttrycket tillåts?) som vi stoppar i oss.

Bra med upplysning som bidrar till medvetna konsumenter.

2009-09-21 @ 14:47:50
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Gabriella

Kan alldeles för lite om sånt, men har redan börjat kolla in innehållsdeklarationen mycket mer noggrannt nu! Tack för att du tog upp det här!

2009-09-21 @ 22:17:16
URL: http://ibag.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Ja Glutamat är skit! Men jag Googlade på "mjölkpulver kaffeautomat" som vi pratade om och där komma skit upp också. Kolla själv, blir så mucket att skriva. Men tex Den består mestadels av glukossirap, en billig sockerlösning som framställs från majs, vete eller potatis.

Mjölken i själva verket är ett gräddersättningsmedel, en så kallad whitener, som inte har ett dugg med mjölk att göra.

2009-09-22 @ 21:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0