Paus i bloggen

Nu blir det en veckas paus i min blogg. Åker som sagt till Bulgarien i morgonbitti. Så - ha det så bra under tiden då alla( !!!) mina kära läsare. Återkommer med förhoppningsvis fina och roliga bilder .

                            
Najs pausbild va ??

God morgon på er alla

Onsdag morgon och bara en dag kvar, sen får jag åka på semester och bara ha det bra i en vecka. Länge sen jag var i väg på nåt  nu. Fast i och för sig, jag har haft det ganska bra ändå. Jag har ju världens bästa barn ( som visserligen är stora nu ) med världens bästa pojkvänner, ja dom har verkligen haft tur båda två.
 Eller är det jag som haft tur ?
Ja, kanske är det så. För visst är det oroligt när barnen växer upp och testar sig fram i olika miljöer och sällskap. Gud vad man är rädd att dom ska fastna för nåt pundaraktiga typer och deras liv. Tack och lov blev det inte så för mina kära barn utan jag har lyckats förmedla mina värderingar ( till stor del ) till mina barn.
Lev ett liv HELT utan droger - säg NEJ, NEJ, NEJ...
Lev ditt liv - hälsosamt och förhoppningsvis länge. Med andra ord, ta hand om dig så du får må bra.
Ha roligt - ha lite "party" mellan varven, det piggar upp !

Min tabu lista :
1. Droger
2. Cigg... bläää
3. socker - inte bra ( fast i bland kan det vara gott med lite godis )
4. Fett - farligt fett då rå ( viss fett behöver vi ju )

                                                  image306

snygga träningslinnen

        
Dessa linnen från Better Bodies är ju inte helt fel heller.

Nya träningskläder


...har jag inte köpt, men jag skulle vilja. Dessa tycker jag var riktigt snygga. Oj, vad kul det skulle vara att träna då. Kanske får bli nåt sånt här till hösten ?  Eller kanske nåt sånt här...

BetterBodies
 ...oj, vad mycket snyggt det finns !! Vilka tycker ni var snyggast ? Vilka skulle motivera er bäst till att träna bra ?
För min del tror jag att det skulle bli de översta från Casall. Men ... hmmm... jag vill ha de andra också.
Kanske det finns snygga träningskläder i Bulgarien ?? Hoppas...

det rullar på

I dag har vi , Linda och jag, ägnat oss åt förberedlser.
Vi har:
- Haft fotvård
- Rakat ben
- Fixat naglar
- Tonat håret
- Solat
- Växlat pengar
Åsså har vi ju så klart umgåts med vår kära lilla Anna förstås, åsså har deras kära pappa varit här några timmar. Så vi har surrat lös lite - vi har haft trevligt och mysigt =)
   

God morgon

Gäääsp !! Klockan är 06.30 och jag sitter på jobbet . Natten har varit bra och nu är det bara på att vänta på dagpersonalen.
I dag har jag lite på mitt schema, planerade lite i går. Måste ju se till att jag inte glömmer nåt innan torsdag när vi drar till Bulgarien. Så förutom den vanliga vilan man behöver när man jobbat natt så ska jag :
- göra fotvård
- raka benen
- noppa ögonbrynen

Åsså blir det förhoppningsvis ork och tid för lite motion, det måste det bli för i går så hoppade jag över. Nu är det bara två dagar kvar... å vad jag längtar. Men ååååhhh.... vad jag önskar att jag fick ta Anna med mig. Då hade  det varit perfekt. Men nästa gång, då ni.... =)))))))))

      image388
~~~~~~~~~~~~~~~~~LEV LIVET~~~~~~~~~~~~~~~~~~

     


Jobbar

Så är jag på jobbet då och har hela långa natten framför mig. Ojojoj... hade nog bra gärna velat stanna hemma och få krypa ner i sängen i kväll. Men, men sånt är livet på en pinne. Det är bara att härda =) hihi... låter som om jag hade världens pestigaste jobb när det är precis tvärt om. Jag som brukar skryta om att jag har världens bästa jobb. Det har jag ju också när jag tänker efter... det är bara det att jag längtar hem just nu. Nu ska jag rota lite i min väska och plocka fram min bok som jag har på . Jag har ju alltid en bok på gång, älskar att läsa. Speciellt kriminalromaner.
Nuvarabde bok : Döden genom vatten med Ruth Rendell - den är väl lite så där. Har inte hunnit så långt så den kanske blir bättre sen. Brukar ju kunna vara så.
~~~~~~~~~~~~~~~~God natt bloggers~~~~~~~~~~~~~~~

God lunch

Så har Anna, min kära dotter,  och jag intagit en god lunch tillsammans. Det är ju alltid roligt med sällskap till maten.
Lunchen bestog av rester från helgen : Stekt kyckling och kött, ungsomelett, lite mosad avokado med lime och citronpeppar, stekt "grönsakshack" av lök, squash och champinjoner. Dressing: Rhode island lättdressing med curry. Grönsallad till det och ett glas limevatten. Muuummmms.....
                                                                           

Måndag - ledig

Nu är det måndagmorgon, klockan är 06.44 och jag är ledig i dag. Ja, ni undrar säkert vad jag gör uppe nu i denna tidiga timme. Jag är faktiskt för det mesta så här morgonpigg. Jag tycker sååå mycket om timmarna på morgonen. Det är så härligt att sitta med kaffe och frukost och morgonsolen skina utanför köksfönstret.
  Så här ser det ut knäppt från platsen vid bordet där jag frukosterar om en liten stund.

Kan för övrigt rekomendera en god korvrätt jag gjorde i fredags som blev lyckad.  Det är en lite tjockare korv med lite högre kötthalt, uppskuren och fylld med grönsakshack av squash, tomat, lök och paprika. Toppat med lite brieost och gratinerad i ugnen. Till så ser ni ju att det är broccoli, morötter och tomater. Ett stort glas citronvatten att dricka till blev det. Jättegott !!


Här kommer ytterligare en god rätt som jag åt häromdagen( när jag ändå är på gång)  Pangusfilé som jag vänt i dinkelmjöl och stekt. Spenat, ägg, avokado, stekt squash och tomat - tomaten toppad med lite ädelost. Åhhhh.... helt underbart !!

Ojoj.. nu blir jag hungrig av allt matsnack så nu måste jag gå och fixa min frukost som blir : Kaffe, fil med keso, kanel, solroskärnor, linfrön och pumpakärnor . Få se om jag får ner ett ägg i dag - kanske.

I dag är jag för övrigt ledig på dagen, ska jobba i natt och i morgon natt sen är det onsdag och då är jag ledig och sen är det torsdag - PANG, BOM - Bulgarien !!!! =))))) Sköööönt...


stuggänget...

Lägger in en bild på stuggänget... sköna typer allihopa.
   image398

Söndagkväll

Nu är det söndagkväll och det har blivit soligt och varmt ute. I dag har jag faktiskt gjort en del nytta : tvättat bilen och städat den. Det behövdes verkligen må jag säga !!
Linda och Jonas tog och grillade korv i kväll, det blev ju riktigt grillväder. Själv åt jag kyckling och sallad.
image397

på prommis till fågeltornet

I dag har jag, mina två barn och deras respektive, som det så fint heter, varit på prommis till fågeltornet. Där gick två härliga hästar på bete som följde oss hela vägen. Jättemysigt !!
image396

En otroligt snygg katt

Kolla in vår supersnygga lilla ( stora ) kissemiss. Är han inte läcker ?
  image394

Du är vad du äter - så sant så

Ja, närmare sanningen än så kan man väl inte komma - att man är vad man äter. Även om man äter ohälsosamt och inte blir som hon på bilden så kan man ju bli sjuk av att äta allt för ohälsosam mat. Tyckte bilden var lite kul och rätt i tiden när det allt mer faktiskt uppmärksammas både i media och rent allmänt att det är viktigt att äta rätt. 
   image392  Hihi.... tåls att tänka på va ??

om en vecka...

Om en vecka då håller jag nog på att packa. Ska dra till Bulgarien på en veckas semester och det ska bli såååååå himla skönt. Guuud, vad jag längtar alltså. Det blir Jag, Danne, mamma, pappa, Linda och Jonas. Så himla synd att inte Anna och Crille kan hänka. Men Linda och jag har redan planerat att vi ska ta med Anna på en resa bara vi tre så fort vi kan =)
I dag är det onsdag och jag ska jobba natten så jag är ledig på dagen, skönt. Ska försöka hinna med att ta ett träningspass inan jobbet i kväll, annars har jag inget speciellt på schemat.
       image391

Så var det middagen då

image390

dagens lunch

image389

ge ditt liv en chans

                 image386  image387  image388
Vägen till hälsa innehåller 3 viktiga ingredienser : God nattsömn , motion och en bra kost. Det låter väl enkelt ? Ja, det är faktiskt så att det är ganska enkelt. Med GI metoden är det inga problem att leva ett hälsosamt liv. Maten är supernyttig , du blir flera hundra procent piggare och allt sug på sötsaker och småätande försvinner !
Det var maten. Mmmm... så var det motionen då. Ja - med tanke på att de flesta mäniskor tillbringar några timmar vid datorn eller tv soffan varje dag så kan man väl i stället ge sig själv en chans att må bra, om man bara tar en av dessa timmar till en promenad om dagen. Oj, det skulle göra susen för många soffpotatisar =)
Och sist men inte minst då så var det nattsömnen, ja den kommer förhoppningsvis av sig själv då du börjar motionera och lever lite sundare , om den inte redan fanns där.

love - love - love

    image385

Crille och hans nya hoj

    image381

    image382

        image383         image384 

helgen som var

image380

tävlar hos anna

image304


www.annakallman.blogg.se

Tävlar hos Anna i dag, gå in du också och tävla om dessa trosor :p



Vinter bild

Lägger in en vintrig bild trots den analkande sommaren. Det här är min kära svärson... cool va ?
          image379

God morgon !!!

Efter några dagars ganska hård träning så blir det lite lugnt i dag. Men dagen ska få börja med en timmes stavpromenad i det härliga vädret iaf. Sen när jag kommer hem så tar jag mig en härlig frukost på fil med kanel, solroskärnor, linfrön och pumpakärnor och ett ägg. Muuums !!

Sommaraktiviteter

  image378

Måndagmorgon 06.30

Godmorgon alla morgonpigga ! Nu sitter jag på jobbet, har jobbat natten hela helgen. Kl. 8 kommer dagpersonalen så då får jag gå hem och vara LEDIG i 3 dagar !!! Vad ska jag göra då ? Jo, jag ska njuta av de förhoppningsvisa soliga dagarna, träna och motionera. Städa gjorde jag i går så det slipper jag ju på några dagar nu.
Ha en så bra dag alla ni som läser - gå ut och njut av solen !

Superblogg till er som vill leva hälsosamt

image377
www.gi-viktblogg.com
Gå in här och låt er inspireras till ett hälsosammare liv !!

YIIIIHAAAA....

Hallå alla ni andra med bubblande vårkänslor. Jag är så glad , äntlgen har jag hittat tillbaka motivationen. Ja, till träningen alltså. Ni som har följt min blogg sen tidigare vet att jag ska nå ett mål till den 1a juni, ojoj, det är ju snart 1a juni. Just nu känner jag mig motiverad som sjutton så det är ju bara att köra hårt då =).
Bloggningen då - ja hur går det med det, jo det har ju legat lite på is. Vet inte riktigt varför. Ska försöka rycka upp mig.
Vad har motiverat mig ? Hmm... jo det vet jag nog. Det är våren och solen framför allt. Åsså var jag ju ut med kompisarna på fredag, Stadshuset, och dansade natten lång. Rockade loss på ett packat dansgolv till nåt band som kallar sig Blues Brothers. Hade skitkul, tror jag fick mig en liten vitamin injektion där faktiskt.
Nu ska jag gå och äta en nyttig frukost och senare blir det en stavgångsprommis.
        Hej å hå !!!!

RSS 2.0