Adventsstök...

                                               image73


I dag så är det dags att ta fram alla adventsaker , gud vad mysigt !! Ljusstakar , stjärnor och allt fint man får pynta med så det blir lite stämning. Snart ska jag gå ut och sätta upp en fin slinga på farstukvisten :). Ha en så trevlig fredag kväll alla ni som eventuellt är här inne och tittar. Återkommer  med en bild på huset sedan.

Torsdag kväll 29 /11 07

Oj , vad jag varit lat med skrivandet. Men det ska bli bot med det , har varit lite upptagen. I dag har jag varit hemma från jobbet , har feber. Försöker förbereda adventsstöket lite....


Måndag 26 /11

Ja ha , så var det måndag och ny vecka då igen. Undra vad den ska bjuda på då ? I kväll ska vi iaf baka lite lussekatter , så vi får känna på saffransdoften ocg få lite försmak av julstämningen. Mysigt. I går var det söndag och den var som söndagar brukar , det händer absolut inget alls. Jo förresten så gjorde jag ju en krans av granris och hängde på dörren , den blev riktigt lyckad faktiskt. Sen kom ju Linda ,Anna och Crille hem från Hudik och då hade jag gjort mat  , potatisgratäng och rostbiff. Det blev gott. See you !!

                                                image67

Lördagkväll... 24 / 11

Exakt en månad till jul i dag. Sen går det mot ljusare tider , tiden går verkligen fort. I kväll blir det en lugn hemma kväll med postkodmiljonären och deal or no deal. Skönt att vara hemma ... jag har ont i halsen och känner mig lite febrig. Burr...

                              image65

Dagen efter...

Lite trött men inte så farligt ändå. Klev upp klockan nio i morse och har inte gjort nåt speciellt...

                               image64

FREDAG...alltid lika härligt =) 23 / 11

                            image61

I dag är det fredag och det är ju alltid lika härligt , iaf när man ska vara ledig i helgen , och när man ska på fest i kväll som jag ska ! Det är Individ och familjeomsorgen ( IFO ) som har fest i kväll , personalfest med andra ord. Det ska bli kul , italiensk buffe och underhållning med Stars for you. De flesta från min arbetsplats ska gå så det ska bli kul. Återkommer väl med information om hur det var senare.
I dag faller ett lätt snöfall igen , hoppas det får ligga kvar och ge mig lite stämning nu då , det är ju trots allt snart 1:a advent !!

                                                         



Har varit på Färsta i dag , " min " gamla ridskola...

image58

Idag har jag varit med Pia och Sofia på Färsta som är den ridskola som jag red på som liten. Egentligen skulle Sofia rida men när vi kom dit så stog det i pärmen att lektionen var inställd =( . Stackars lilla Sofia som inte fick rida som hon var inställd på , och precis den här gången också när jag skulle vara med och kolla. Det var lite synd om henne då , men vi gick och kollade på hästarna då i stället och så gick vi på fiket och tog en fika. Så det var ju mysigt ändå. Jag får väl följa nån annan torsdag och se på när hon rider.
Dom hade en så himla gullig shettis där , då minns jag Mr Max som var en shettis som vi hade på foder förut. Han var så himla go och gullig så det fanns inte sötare. Jag kommer i håg när vi fick hem honom till stallet , då hade vi även några andra hästar där , travhästar. Bla ett sto som hette Alfa Sid , och hon blev helt jäkla stirrig när hon såg Max , och om hon stog i stallgången och han var utanför så höll hon nästan på att krypa ur skinnet , hon hoppade och for så hon höll på att slita av linorna. Det var ju tänkt att Max skulle gå i samma hage som de stora hästarna men jag vågade inte släppa dit honom för Alfa verkade ju bli aldeles tokig när hon såg honom. Men till slut blev det ju iaf så att jag tyckte att jag var ju tvungen att prova... sagt och gjort , flera stycken stog vi beredda utanför hagen med longerpiskor i händerna för att kunna rycka in och sära om det skulle behövas. När vi släppte Max så var Alfa + 3 st till hästar i hagen och Alfa var längst ner i hagen. Vi släppte ut Max och i samma ögonblick vi släppte honom så galopperade han raka spåret ner till Alfa !! Vi blev på helspånn , men Alfa blev synligt jätteglad. Hon ställde sig direkt alldeles så hon hade honom mitt framför bogen och hon höll huvudet över honom , varje steg han tog så följde hon efter och beskyddade honom. Det var precis som om det hade varit hennes föl. Och vi som trott att hon kanske skulle ge sig på honom eftersom hon blev alldeles tokig när hon såg han , gud så fel vi hade . Efter den dagen var dom oskiljaktiga länge. Max gick lös med henne från hagen på dagarn och slank till och med henne in i boxen. Gulligt... det var då det , och nu är nu... inga hästa längre men en himla massa störtskön fritid =))))

image59  image60



Pit bull terrier... söt hund ???

     Är det här vad man kan kalla söta husdjur ?

        

Nej , säger jag. Inte kan jag kalla dessa hundar söta , dom är väl värda namnet " Mördarhundar " , dom ser verkligen så ut, tycker jag. Och tänk så många , både barn och vuxna , som fått lida för att dessa gått till attack. Många har fått sätta livet till och ännu fler har fått ansiktet helt förstört. Såg många otäcka bilder på nätet , men dom är så hemska så jag vill inte ens ha dom med.

Tydligen var do populära redan i början av 1900 talet ?

      Nej , tacka vet jag GULLIGA och SNÄLLA djur

som dessa sötnosar :

image56


image57













Onsdag morgon 21 / 11



   

image43


Några ord innan jag åker på jobbet och gör dagens skift. Allt känns bara bra , vädret ser fint ut , ingen rådimma och då inte så ont i kroppen heller. Skönt efter några dagars värk. Ha en så bra dag alla som råkar läsa detta...



image44

Vi tänder ljus i mörkret...


image37




Här är Jag , Linda , Anna , Crille och Danne på promenad i mörkret och tänder ljus på Karin Bergstens grav.


image38              image39              image41




image42          


Tisdag 20 /11 - 07



image34Intet nytt under solen...




image35


Mode med massmord ???

Men vad är det som händer egentligen , har alla blivit helt jävla galna. Hur kan det komma sig att ungdomar vill begå såna hemskheter som alla dessa massaker som har varit och som planerats. Och sen också ta livet av sig själv... vad är det för fel när människor blir såna. Eller har det blivit nåt sjukt mode i detta? Verkar ju inte bättre... Det måste ju iaf vara nåt väldigt , väldigt stort fel någonstans när unga människor planerar att mörda andra människor på en skola , utför det och tar sitt eget liv. Eller som sist nu när dom blev påkommen innan dom hann utföra dådet... tack och lov att de stackars människorna som egentligen skulle ha dött klarade sig. Han som tog livet av sig då... ja vad ska man tycka om det. Finns väl en orsak till att han blev som han blev också , men men ... kanske var det bäst som han gjorde, när han hoppade framför spårvagnen. Kanske skulle han ha tagit kompisen med. Vad vet jag... ? Vad tror ni ?



                              image33


Ledig dag... 18 / 11

                                                   



Skönt att vakna och veta att man är ledig , och dessuton få kliva upp och äta frukost i sitt eget hem med sitt eget kaffe . Mumms , mumms... I dag blir det att njuta av dagen och så ska jag ringa till kompisen Pia och höra om vi ska ta en prommis i dag. Hon ringde ju mig i fredags och då var jag upptagen så jag kopplade bort henne, måste ringa och förklara mig.


image32


Kalla bilder 18 /11

Några kalla bilder från Antarktis , var på senester förra veckan... Kallt men vackert.. =)

image29           


 



image28







Morgonstund har guld i mun...

 image22

Ja , för mig har verkligen morgonstund guld i mun... gud vad jag njuter nu när jag sitter här och dricker mitt morgonkaffe och vet att jag är ledig flera timmar till innan jag behöver åka till jobbet. Den här veckan har varit lite intensiv och då är det ju extra skönt när man får några timmar ledigt. ( Må i morgon- LEDIG ! ). För mig är alltid morgonen och förmiddagen den bästa tiden , det är då jag är mest aktiv och piggast. Så jag vaknar alltid tidigt på morgonen och är pigg för det mesta redan när jag vaknar. Det tycker jag är helt underbart för jag kan ju jämföra med de få mornar som jag faktiskt har vaknat och varit trött. När man är så trött så man skulle kunna ge vad som helst för att få gå och lägga sig igen och sängen lockar mer än allt annat. Och man kommer till jobbet och hoppas att ingen ska prata med en , eller när man går och tänker : " Hoppas jag inte möter nån jag känner som jag måste prata med".  Ja , jag har faktiskt upplevt såna mornar jag med trots att jag för det mesta är morgonpigg. Men i och med att jag har känt på hur det är att vara morgontrött så kan jag njuta extra av att vara pigg på morgonen. Det är verkligen en plåga att vara trött på mornarna och jag tycker synd om alla som är det , många verkar ju faktiskt vara det jämt. Hoppas att jag alltid får vara morgonpigg , det är så njutbart när man kliver upp tidigt på morgonen och alla andra sover , få sitta vid bordet i lugn och ro och smutta på sitt kaffe och läsa en bok. Det är en av mina bästa stunder på dagen.
Sen har ju kvällen sin tjusning naturligtvis när man får vara hemma med sin familj och bara vara tillsammans och mysa och göra precis vad man vill. Nu har ju vår familj blivit liten , bara Linda och jag , men inte mindre mysigt för det. Vi har ju också Anna och Cristian på nära håll när vi nödiga på dom =) Anna , hon är ju yngsta barnet och som har flyttat i hop med sin stora kärlek Crille , hon har haft tur och träffat värdens finaste och bästa kille. Linda har också haft tur och träffat en lika kanonkille som Crille , Jonas, men han är tyvärr lååångt bort just nu. I Kosovo på nåt FN uppdrag typ , vet inte riktigt , eller fattar inte riktigt rättare sagt vad det är han jobbar med, Säkerhetskonsult iaf. Jaao , sånt är livet...


Good night 17 / 11

image21


GOD NATT ALLA DÄR UTE...

image19




Ny dataskärm... 17/11

***************************************************************************

Gud vad härligt... vi har fått en ny dataskärm. Eller rättare sagt pappas bättre begagnad , men i kanonskick enligt mig. Snacka om att det blev skillnad , mycket bättre bild och ljus. Nu blir allt roligare när det är så bra bild. Dagens ros till min lilla pappa då... 


******************************************************************************


Snart hemgång...

Nu är det snart bara sista rycket kvar så är det dags att gå hem. Känns rätt skönt nu efter en hel arbetsdag ( 8.00 - 21.00 ) . När jag kommer hem ska jag kolla på tv och ha det bara skönt. Det infinner sig en så otroligt skön känsla när man kommer hem efter en lång arbetsdag och man får byta om till nåt skönt och inte göra något alls. Åhhh.. vad jag längtar hem nu.

*****************Hem ljuva hem*******************

Jäkla slaskväder !!

Jag som tyckte det var så mysigt i morse när det föll snö , kunde riktigt börja känna julstämningen. Åsså nu då ... ja , det slaskar på som vanligt. Varför kan inte snön få ligga kvar nu då när den ändå kommit, det skulle ju bli så himla mycket trevligare. Jag vill gå ut på promenad och och se allt det vita och höra snön knastra under skorna , inte att det som nu plaskar för varje steg man tar. Och inte nog med det , när man kommer in så är man ju också blöt om fötterna =( .  Så här vill jag att det ska vara när det är vinter :
image10

Snön faller igen... 17/11

Det är lördag morgon och jag ska åka på jobbet =( det känns väl lite så där då. Utanför fönstret faller det vit och fin snö , det är faktiskt riktigt vackert och stämmningsfullt. Vore skönt om det fick bli lite vitt nu och inte bara en massa slask. Det är ju snart advent och då är det så härligt om det är snö ute så man får riktig julstämning. Jag kan nästan känna lukten av glögg när jag tänker efter... Ja , nu längtar jag till advent , å vad mysigt att få sätta upp ljusstakar och sånt...




 

Fredag em 16 /11

Vad skönt det känns med fredag , visserligen ska jag jobba hela helgen men det är en skön känsla som infinner sig ändå när det är helg. I morgon jobbar jag från 8.00 - 21.00 !! Puuh... men det går ju det med, tiden brukar gå fort. Jag ska gå ut på restaurang med en av mina klienter i morgon så det blir ju kul ( och gott ). Vi ska äta på ett ställe som heter Divan. I dag har jag varit med Växtplatsgruppen på kulturmagasinet och kollat på liter utställningar. Nu ska jag gå och käka lite småpiroger med fetaost och spenat.

Torsdag em 15 /11

Så , nu har jag varit på Växtplatsen då och har just kommit hem. Anna ringde när jag var på väg hem och vill att vi sticker ut och handlar lite så det ska vi göra. Helst skulle jag bara vilja vara hemma men det är bra att nån rycker tag i en ibland så man inte blir alltför slapp , det är lätt hänt de den här årstiden för mig. När det är mörkt som mitt i natten när man kommer hem så är det lätt att man vill vara inne resten av kvällen bara. OPS.. nu ringde hon .. måste sticka.. höres

BRAAAAVO.....

Bravo och grattis tusen gånger om mitt lilla barn... du är så duktig... ( Till er som inte förstår, jag förklarar senare )image7

Till Linda

image6Lycka till lilla Linda...

Torsdag morgon...

Med risk för att vara tjatig , men oj vad dagarna går fort. Jag kan faktiskt inte begripa. Dagarna fladdrar förbi och kvar blir en massa saker som man skulle ha gjort... träna tillexempel. Jag får inte riktigt in det i mitt schema just nu. Men det blir väl bättre som Curt brukar säga.
Nu sitter jag och lyssnar på morgon zoo och Gräsklippar- Kjell är på väg in i Ystad. Vilken prestastion att åka gräsklippare så långt. Men han verkar ha haft det riktigt bra efter vägen , han har ju fått uppleve en hel del.

Så var det kväll igen då...

Ja , då var det alltså kväll igen. Ytterligare en dag har gått. Var så himla trött när jag kom hem från jobbet i dag, blir så mycket i huvudet i bland. Känns som om jag har väldigt mycket som engagerar mig just nu , det är ju visserligen roligt när man känner engagemang men det kan ju bli lite mycket av det med. Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa en bra bok. Jag håller på med en så mysig och lite annorlunda bok just nu , iaf annorlunda mot de böcker jag brukar läsa. Den här är en dokumentär och handlar om en som lever några år på en obebodd  korallatoll i söderhavet. ( En ö för mig själv - Tom Neal ) . Kan jag rekomendera. Annars läser jag ju mest kriminalromaner.
I övrigt känner jag att jag börjar få lite ont i halsen , men det kännde jag även i söndags och det gick bort så jag hoppas det går bort nu med. Jag har  bara inte tid att bli sjuk nu , det får bara inte hända !! Jag dricker nån himla god youghurt drink varje morgon nu som ska boosta imunförsvaret. Hittade faktiskt det receptet i en tidning och testade att göra den för den såg så god ut. Och WOW , den var verkligen god... och lätt att göra. Jag snor i hop den på några minuter på morgonen innan jag drar till jobbet. Få väl se vad den gör för immunförsvaret... haha... god var den iaf.
I morrn är det växtplatsen igen , tur jag är ledig så det inte tär på jobbet allt för mycket. Fast egentligen tycker jag att jag har all rätt att låta det tära lite på jobbet eftersom detta tillhör min utbildning och jag egentligen skulle få gjort det i våras med fullt betalt och tjänstledighet. Så blev dock icke fallet och detta är lite av en nödlösning... men för mig är det jättekul att få göra detta. Ha en så bra natt nu alla mina eventuella läsare... PS Har jag inte fått till en fin blogg då ??? Har fått hjälp ska jag erkänna. Tack Alexandra !!


Min stackars hjärna rämnar...

Åh ... herregud. Jag tror att min hjärna rämnar snart. Fast nu ska jag vila en liten stund och då vet jag att det känns bättre sedan. Dessutom ska jag vara ledig i morgon , och då ska jag vila !! På återseende kära vänner...

Bästa bloggen

Har precis snackat med Markus och han säger att denna bloggen är bättre än min förra så nu kör jag på den här framöver. Markus han är så gullig han , han är sååå kär i Josefin, det är så gulligt !!  I fredags var vi till Markus på hans 18 års fest , det var så kul. Full fart på alla.. och vi fick ju träffa JOSEFIN. Jättegullig och trevlig tjej !  Har lite svårt att koncentrera mig på att skriva just nu för jag sitter samtidigt i en konversation med Anna , Markus och Marie på msn. Det plingar hela tiden i högtalarna.

Tårta

Ja , då har vi varit hos mamma och pappa och käkat tårta då. Hihi... Marie och jag hade köpt precis lika present till pappa. En stor porslintomte. Jag vet inte ännu om jag blir kvar på denna bloggen , tycker inte jag får till den bra , men så är det väl med alla från början. Min andra blir det bara svårare och svårare att komma in på. Ska försöka fixa till denna blogg så den kan bli som jag vill ha den , om jag lyckas så blir jag väl kvar. Ska se hur det går att  lägga in en bild.image2

Ny blogg... ?

Jaha , så har jag alltså gjort som Anna tjatat om : skaffat en ny blogg. Ska testa lite här då och se om jag trivs bättre med den här. Jag trivs ju bra med den jag har men det kan vara svårt att komma in där i bland. Nu kommer visst Marie och Stefan , vi ska till pappa och fira på farsdagen. Skriver nog mer sedan då.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0